Facebook

Saturday, February 2, 2013

Gula Stevia Rebaudiana

Sila ke link baru kami: http://lovelystrawberrycollection.blogspot.com/
Gula Stevia Rebaudiana
dd caption

RM15
Pengedar diperlukan


INFO STEVIA


FAKTA: 
Stevia adalah genus dari sekitar 240 spesies tumbuhan dan semak dalam keluarga bunga matahari (Asteraceae), berasal dari daerah subtropika dan tropika dari bahagian barat Amerika Utara ke Amerika Selatan. Spesies Stevia rebaudiana, umumnya dikenali sebagai sweetleaf, daun manis, sugarleaf, atau hanya Stevia, secara meluas ditanam untuk daun manis. Sebagai pengganti pemanis dan gula, rasa 
Stevia’s mempunyai onset lebih lambat dan tempoh yang lebih lama daripada gula.Di wilayah ini adat, Stevia telah menjadi pokok dalam diet orang berfikiran sihat.


Dengan ekstrak yang mengandungi sampai dengan 300 kali kemanisan gula, stevia telah mengumpulkan perhatian dengan kenaikan permintaan rendah karbohidrat, alternatif makanan rendah gula. Penyelidikan perubatan juga menunjukkan manfaat yang mungkin timbul daripada stevia dalam mengubati obesiti dan tekanan darah tinggi. Kerana Stevia mempunyai kesan yang boleh diabaikan pada glukosa darah, itu adalah menarik sebagai pemanis alami untuk orang-orang di diet karbohidrat yang dikawal. Rujuk dengan doktor anda jika anda mempunyai masalah diabetes atau tekanan darah, kerana ia boleh membantu jika anda mempunyai masalah ini.


Nama Tempatan: Stevia , Pokok Gula
Nama Saintifik: Stevia rebaudiana
Nama Lain: Teh manis, sweet leaf of Paraguay, caa-he-éé, kaa jheéé, ca-a-jhei, ca-a-yupi, azucacaa, eira-caa,
Sinonim: Eupatorium rebaudianum capim doce, erva doce, sweet-herb, honey yerba, honeyleaf, yaa waan, candy leaf, sugarleaf.
Famili: Astereacea
Asal: ParaguayPENGENALAN

GULA STEVIA REBAUDIANA adalah pemanis semulajadi generasi baru kini telah muncul untuk dikomersilkan. Gula Stevia Rebaudiana telah melalui kajian bioteknologi Tinggi di Jepun yang mengambil kira aspek pembaikan kualiti rasa untuk kegunaan pengguna sebagai bahan gantian kepada gula dan sebagai makanan kesihatan. Maka, lahirlah Gula Stevia Rebaudiana. Ianya direka bukan sahaja untuk memaniskan minuman dan menambahkan rasa sedap dalam pembuatan bahan makanan serta masakan malah secara signifikannya dapat meningkatkan taraf kesihatan dan sesuai untuk pesakit-pesakit diabetes, tekanan darah tinggi, obesiti dan sebagainya. Ini adalah disebabkan oleh faktor kebaikan semula jadi yang terdapat di dalam produk ini di samping harganya yang amat berpatutan untuk nilai kesihatan anda.

Gula Stevia adalah pemanis 100% semulajadi yang mempunyai rasa manis 100 kali ganda berbanding gula biasa. Ianya dihasilkan dari sumber semulajadi (Stevia) yang menawarkan kebaikan semulajadi yang mana tidak terdapat di dalam gula tebu, gula jagung dan pemanis sintetik lain..

Menurut kajian, Gula Stevia Rebaudiana mampu mengaktifkan semula ORGAN PANKREAS supaya organ ini dapat berfungsi menghasilkan INSULIN yang cukup dan boleh bertindak balas dengan GLUKOSA dalam badan. EKSTRAK STEVIA TULEN juga dipercayai membantu pesakit-pesakit tekanan darah tinggi dengan berfungsi seakan-akan ubatan KIMIA MODEN. Anda hanya perlu amalkan Gula Stevia dalam kehidupan seharian anda untuk membantu pemulihan masalah kesihatan anda.

Cara Penggunaan

1- Bagi pengguna yang sihat - Boleh digunakan dengan semua jenis minuman dan masakan mengikut citarasa sendiri tanpa bimbang akan kesan buruk GULA TEBU.

2- Bagi pesakit DIABETES & TEKANAN DARAH TINGGI -Selain menggunakan Gula Stevia sebagai pemanis dalam minuman dan makanan. Amalkan setiap hari sekurang-kurangnya 1 liter air masak / mineral, atau boleh di bancuh bersama teh, kopi dan sebagainya. Tuangkan Gula Stevia mengikut citarasa anda (lebih manis lebih baik). Anda boleh bermula minuman di awal pagi hingga sebelum tidur pada waktu malam. Ulang langkah yang setiap hari. Sila dapatkan bacaan gula dalam darah selepas 7 hari selepas menggunakan Gula Stevia dan buat perbandingan dengan bacaan sebelum. Teruskan sehingga bacaan kembali normal.


0 comments:

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates